Solar Pv

Energie Regenerabilă

De ce sa alegi si tu energia regenerabila

Pe măsură ce devenim din ce în ce mai conștienți de impactul nostru asupra mediului,  importanța tranziției de la resursele energetice convenționale la sursele regenerabile devine din ce în ce mai clară pentru consumatori.

Combustibili fosili precum petrolul și cărbunele au fost și încă sunt folosiți intens pentru a genera energie, atât pentru fabrici cât și pentru propriile locuințe. Odată cu generarea acestei energii, se produc și efecte care în principal se resimt la nivelul schimbărilor climatice și a încălzirii globale.
Soluția pentru a diminua aceste efecte care afectează pe zi ce trece lumea în care trăim este utilizarea energiei regenerabile.

Ce este energia regenerabilă?

Energia regenerabilă, cunoscută și sub denumirea de energie verde, provine din surse regenerabile de energie – care sunt disponibile din abundență peste tot în jurul nostru, furnizate de soare, vânt, apă, și căldură de pe Pământ – sunt completate mereu de natură și sunt favorabile atât nouă cât și mediului înconjurător.

De ce să folosești energie regenerabilă?

  • Folosind mai puțină energie poluantă, fără a sacrifica confortul, poți economisi bani în timp ce ajuți planeta – Prin instalarea panourilor fotovolatice costurile pentru energia electrică se diminează vizibil.
  • Un sistem cu energie regenerabilă ar putea să ofere energie electrica într-un mod mai economic, sustenabil, pe termen lung, nepoluant, unui numar mai mare de persoane.
  • Energia regenerabilă nu este dăunătoare mediului înconjurător.
  • Resursele sunt din abundență.
  • Energia regenerabilă nu emite gaze cu efect de seră poluanți atmosferici.

Energia Solară

Energia solară este cea mai cunoscută și abundentă dintre toate resursele energetice și  poate fi folosită chiar și pe vreme înnorată sau la temperaturi extrem de scăzute.

Tehnologiile solare pot furniza căldură, răcire, iluminare naturală, electricitate și combustibili. Acestea convertesc lumina solară în energie electrică fie prin panouri fotovoltaice, fie prin oglinzi care concentrează radiația solară.

Cum funcționează Energia Solară?

Când soarele strălucește pe un panou solar, energia din lumina soarelui este absorbită de celulele solare din panou. Această energie creează sarcini electrice care se mișcă ca răspuns la un câmp electric intern din celulă, provocând fluxul de electricitate.

Afla mai multe despre produsele noastre

Vezi solutiile SolarPV pentru energie verde in toata locuinta la costuri reduse

Solicita oferta personalizata

Solicita o oferta personalizata completand formularul de mai jos. Vom raspunde in cel mai scut timp.